به مناسبت 17 ربیع الاول و سالروز ولادت پیامبر اسلام به معرفی کتابهایی میپردازیم که در خصوص شخصیت بزرگوار ایشان نوشته شده است.
کتاب «آفتاب»، آخرین نوشته مهدی قزلی نگاهی مجمل و ساده بر زندگی پیامبر اسلام (ص) دارد. در مقدمه آن آمده است که " این اثر در قالبی مینی مالیستی، جذاب و شیرین که مورد توجه نسل جوان نیز هست منتشر شده و متناسب با بی حوصلگی و پرمشغله بودن مخاطب است. " این کتاب که از زبان و بیانی ساده برای بازگویی زندگی و حوادث دوران پیامبر بهره می برد در قالب جملاتی کوتاه و بعضاً متکی بر اصول دیالوگ نمایشی خواننده نوجوان را با روایتی سهل به خوانش تاریخ اسلام فرا میخواند.
«سرزمین نور» نوشته محمد رضا سرشار مجموعهای است که مخاطب اصلی آن نوجوانان هستند و در هر مجلد به فرازی از زندگی رسول گرامی اسلام پرداخته است. قالب نوشتهها داستان است و جدا از نام کلی مجموعه (از سرزمین نور)، هر مجلد نیز عنوان ویِژه خود را دارد.
«سیمای پیامبر خدا» نوشته شیخ عباس قمی که در واقع ترجمهی کتاب «کحل البصر» است، عنوان کتابی دیگری درباره پیامبر گرانقدر اسلام است. نگارنده در این کتاب ضمن بیان زندگی حضرت محمد (ص) از زمان تولد تا رحلت به شرح اخلاق و سیرهی ایشان میپردازد و موضوعاتی چون وفات حضرت عبدالمطلب، ازدواج با حضرت خدیجه (س) و زندگی افرادی چون ابوطالب را بررسی میکند. در پایان نیز جنگهای پیامبر (ص) را معرفی مینماید.
«سیمای پیامبر اعظم در آینه نهجالبلاغه» نوشته آیتالله محمدتقی مصباح یزدی حاصل گفتارهای حضرت استاد درباره پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله است که با هدف ارایه تفسیری بر بخشهایی از سخنان امیرمؤمنان، حضرت علی علیه السلام درباره نبوت و پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآله و پاسخگویی به بخشی از عقاید شبههافکنان درباره گستره دعوت انبیا سامان یافته است.
«تاریخ اسلام» به قلم مهدی پیشوایی کتاب دیگری است که باید از آن در لیست نام برد. تاریخ در پیوند با زمان و انسان معنا می یابد و حتی تأثیر تاریخ و گذر زمان نه تنها در یک فرد که در ملت ها و نژادها روشن است. باید اندیشید و در نهایت به داوری نشست. نویسنده با همین اندیشه، می خواهد دفتر قطور تاریخ را به رویمان بگشاید و از اسلام بنویسد. وی این مجموعه را در پنج بخش اصلی و شانزده فصل تدوین کرده است و میکوشد تا برای هر یک از حوادث عصر نبوی، منابع جداگانه و متنوعی بیاورد. همچنین با بیان شواهد قرآنی و حدیثی، حوادث را از شکل گزارش صرف بیرون آورده و به تحلیل و بررسی مناسب برخی از آنها پرداخته و به شبهههای مربوط به هر موضوع نیز توجه کرده است.
«تاریخ تحقیقی اسلام» نوشته یوسفی غروی نتیجه تلاش بیست ساله مولف میباشد و از جمله ویژگیهای آن می توان به نکات زیر اشاره کرد؛ از آنجا که کتابهای تاریخی تحت تاثیر سیاستهای حکومتهای وقت به نگارش درآمده است، متاسفانه دارای معایب و تحریفات فراوانی میباشد، از این رو در تالیف این مجموعه، از قرآن به عنوان یک منبع متقن و مستدل و غیر قابل تحریف برای بررسی و تحلیل حوادث زمان پیامبر اکرم (ص) استفاده شده و شان نزول آیاتی که درباره حوادث مختلف نازل شده، بیان گردیده است. مولف تلاش کرده علت تناقض نصوص یا تحریف های انجام شده را ریشهیابی و تحلیل کند. همچنین مولف تلاش کرده از منابع دست اول استفاده کند و در این میان عنایت ویژهای به منابع شیعی، داشته است.
رمان «محمد (ص)» نوشته ابراهیم حسنبیگی روایتی است که در پانزده بخش به سرانجام رسید . زاویه دید راوی اول شخص است، شخصی یهودی که در رمان به عنوان یک دانشمند معرفی میشود از طرف شورای عالی یهود مأمور میشود به سمت پیامبر اسلام گرایش پیدا کرده و یا او را کشته یا عقایدش را به چالش بکشد.
«محمد پیامبری برای همیشه» نوشته حسن رحیمپور ازغدی متن پیاده شده چهار سخنرانی از آقای رحیمپور ازغدی است که در ارتباط با شخصیت پیامبر اکرم – صلی الله علیه و آله – در مناسبتهای گوناگونی ایراد شده است.
«قصههای پیامبران» نوشته مرتضی امین در 24 صفحه و توسط انتشارات پیام آزادی در سال 1390 به چاپ رسیده است. موضوع اصلی این کتاب قرآن است. از مرتضی امین، کتابهای قصه های امثال و حکم(پیام محراب)، القرآن الکریم(پیام عدالت)، نیز در بازار کتاب موجود میباشد.
«فروغ ابدیت» نوشته جعفر سبحانی به بیان وقایع مهم و حوادثی که آموزندگی بیشتری دارند پرداخته است و از تفصیل و بیان رویدادهای جزئی خودداری کرده است. این کتاب با مدارک تاریخی شیعه منطبق بوده و از افسانهها و خرافاتی که با تاریخ زندگی پیامبر اسلام آمیخته شده است خالی میباشد.
«آنک آن یتیم نظر کرده» نوشته محمدرضا سرشار روایتی از زندگی پیامبر(ص) از زمان تولد تا هجرت به حبشه است که با نثری تاریخی که به فارسی دری نزدیک است نگاشته شده است. این رمان به زبانهای عربی، ترکی استانبولی و انگلیسی نیز منتشر شده است.
ب س / ح ی
خواهش میکنم کتاب را بدهید من کتاب دوست دارم